Nestlé och Veolia förenar sina krafter för att bekämpa plastnedskräpning och utveckla återvinningsprogram

Nestlé och Veolia förenar sina krafter

för att bekämpa plastnedskräpning och utveckla återvinningsprogram
Veolia hjälper Nestlé utöka andelen återvunnet material | Cirkulär ekonomi | Hållbar återvinning | Veolia Sverige

Nestlé och Veolia meddelar idag att bolagen ska samarbeta kring avfallsinsamling, avfallssortering och återvinning av plast, med fokus på elva prioriterade länder i Asien, Afrika, Latinamerika och Europa.

Partnerskapet ska utforska tekniker för att etablera gångbara återvinningsmodeller i olika länder, bland annat den kemiska tekniken pyrolys som kan producera plast av jungfrulig kvalitet. Dessa tekniker ska hjälpa Nestlé utöka andelen återvunnet innehåll i deras flaskvattenförpackningar till 35% och i deras produktförpackningar överlag till 15%, fram till 2025.

Magdi Batato, Executive Vice President, Head of Operations, Nestlé, säger:

Plastavfall är en utmaning som kräver ett ekosystem av simultana lösningar. Det här partnerskapet är ett steg för att accelerera våra insatser gällande det kritiska problemet med plastavfall. Med Veolias teknologi och expertis får vi en hävstångseffekt och startar upp pilotprojekt i ett flertal länder, med sikte på att skala upp dessa globalt.

Laurent Auguste, Senior Executive Vice-President for Development, Innovation and Markets, Veolia: “Jag är mycket glad över och välkomnar möjligheterna som partnerskapet med en global ledare inom livsmedel som Nestlé ger, i vår strävan efter en mer cirkulär ekonomi inom plast. Vår expertis inom resursåtervinning positionerar oss att möta utmaningen tillsammans med andra globala aktörer, på alla kontinenter. Vi menar att nu är tid att röra sig mot ökad återvinning och vi hjälper gladeligen våra kunder bli allt mer uppfinningsrika så att de kan fortsätta förbättra vår livskvalitet, samtidigt som planeten och dess resurser skyddas.”

PDF
Internationell pressrelease Veolia & Nestlé (121.39 KB)

Se mer på https://www.veolia.com/en/newsroom/news/recycling-waste-plastic-packaging-nestle-veolia