CIP-Rengöring

CIP-rengöring - Kemisk rengöring

CIP-rengöring (Kemisk rengöring)

Dåligt underhållen utrustning ger sämre effekt och kan orsaka långa stillestånd som påverkar produktion och lönsamhet. Veolia har mångårig erfarenhet inom industrisanering och erbjuder kemisk rengöring på plats anpassad efter dina behov – effektivt och säkert.

Vad är CIP-rengöring?

CIP, Clean In Place, är en effektiv metod för att bland annat rengöra platt- och tubvärmeväxlare, lagertankar, produktionsbehållare och rörledningar. CIP-rengöring går ut på att rengöringsmedel cirkuleras genom system och utrustning utan att de behöver plockas isär. Det innebär kortare stillestånd och färre uteblivna intäkter.

Veolia är experter på CIP-rengöring och utför alla typer av rengöringsmetoder med den senaste utrustningen tillgänglig på marknaden.
 

 

Effektiv kemisk rengöring

Vattenburna kyl- och värmesystem behöver rengöras regelbundet för att fungera optimalt. Beläggningar i systemet kan minska värmeöverföringen och leda till kraftigt försämrad effekt.

Vi erbjuder kemisk rengöring av system som ett kostnadseffektivt, miljövänligt och snabbt sätt att rena och energioptimera ditt system. Värmeöverföringen ökar och du får samtidigt en lägre uppvärmningskostnad.

De kemiska produkterna anpassas efter vilka föroreningar som finns i systemet. Vi använder oss av biologiskt nedbrytbara vätskor så långt som det är möjligt, exempelvis vasslebasserat istället för lut. Du slipper dyra förvaringsavgifter samtidigt som det är skonsamt för miljön.
 

CIP-RENGÖRING_body

Två exempel på kemisk rengöring

Rekonditionering av oljeburna energisystem

Koksad olja och andra beläggningar kan vara kostsamma i ett oljebaserat system. Dels i form av ökade driftskostnader och lägre energiutbyte när systemets verkningsgrad går ner, dels i form av ökade investeringskostnader när komponenter slits i onödan och måste bytas ut i förtid.

Rekonditionering av vattenburna energisystem

Rost, kalk, fett, humus och andra beläggningar är sänker verkningsgraden i ditt vattenburna energisystem vilket påverkar driftsekonomi såväl som systemets livslängd negativt.

Kontakta oss om du vill veta mer om våra tjänster inom kemisk- och CIP-rengöring. Utforska samtliga våra tjänster inom industrisanering.

Kontakt

Tomas Ek

Telefon: 070 81 40 034

E-post: [email protected]
 

Ladda ner marknadsmaterial:

CIP-RENGÖRING

KONTAKTA OSS

Kontaktuppgifter

Välkommen att lämna dina kontaktuppgifter till oss, så återkommer vi så snart vi kan. 
Beskriv gärna ditt ärende så att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt!