Earth Day 2020

Earth Day 2020

Vad kommer den pågående krisen innebära för miljön? Följ vår podcast!

När pandemin slår hårt inom flera områden och samhället med sjukvården i spetsen genomgår en tuff prövning hamnar miljöfrågorna av förklarliga skäl inte högst upp på dagordningen. Idag 50 år efter att Earth Day instiftades får vi anledning att fråga oss: hur påverkas miljöfrågor av den rådande globala situation vi befinner oss i och blir det allt eller inget med det kommande miljöarbetet?
För oss på Veolia är frågan om våra gemensamma resurser hela grunden för vårt företags existens. Vår mission är att jordens resurser ska räcka till, även i morgon.


Ny intervju varje vecka!

Veolia lanserar en serie intervjuer med experter kring temat vad som händer med våra miljö- och klimatfrågor i skenet av den stora prövning som vi alla nu genomgår.
Vi publicerar en ny intervju (på engelska eller med engelsk översättning) varje vecka.

Tips! För textad auto-översättning av innehållet, aktivera Subtitles/closed captions längst ned i spelaren, klicka på Settings (Inställningar) och välj Autotranslate för att välja språk att få översatt till. (Vänligen observera att auto-översättningar är genererade av Youtube).

 


13 maj: med Pierre Marc Johnson, Chairman of the Foresight Committee of the Veolia Institute. Den tidigare premiärministern för Quebec pratar om krisens inverkan på världshandeln. Finns där en motsättning mellan miljö och handel? Kommer det nya möjligheter ur krisen?


5 maj: med Françoise Gaill, Vice-President of the Ocean & Climate Platform, blickar vi ut mot haven. Vad som händer med våra marina miljöer just nu ger hoppfulla utsikter. Men vilka konsekvenser kommer olika vägval efter pandemin att föra med sig? 


29 april:  Julia Marton-Lefèvre representerar den oberoende tankekedjan IDDRI Strategic Orientation Council som jobbar för hållbar utveckling. Hon menar att den kris vi genomlever just nu är besläktad med övriga planetära kriser som i årtionden diskuterats.


22 april: Dominique Bourg, filosof och hedersprofessor vid Lausanne Universitet i Schweiz talar om politisk ekologi och resonerar kring frågor som "Kommer vi återgå till hur världen såg förut?" och "Kommer pandemin föda en ny social kris?"