Mer återvunnen plast på produkthyllan

100% återvinningsbara plastförpackningar och minst 25% återvunnet material i alla förpackningar vid 2025. Veolia hjälper Reckitt Benckiser (RB) att nå sina mål. Samarbetet är ännu ett viktigt steg på vägen mot cirkulär ekonomi.

Återvinning hushåll

Partnerskapet mellan Veolia och Reckitt Benckiser (RB)* ska öka andelen återvunnen plast från konsumentledet.

Företagen samarbetar för att driva på för skiftet mot den cirkulära ekonomin. 20 experter från Veolia och RB arbetar med att utveckla vassare lösningar för  avfallsinsamling för att stimulera till och underlätta för ökad källsortering i hushållen. 

Som ett resultat av samarbetet lanserar RB nu en ny diskmedelsförpackning med  hela 30% återvunnen plast. Fler smarta lösningar för att återföra plast från konsumentledet in på produkthyllorna igen är att vänta tack vare Veolias expertis på att samla in och ta tillvara på resurser.

Fabrice Beaulieu, EVP Marketing, R&D and Sustainability för RB Hygiene Home, säger:

Partnerskapet mellan Veolia och RB Hygiene Home för samman våra kompletterande förmågor att positivt bidra till cirkulär ekonomi. Vi har just påbörjat vår resa genom att utöka återvunnet innehåll och förbättra återvinningsbarheten. Vi är förväntansfulla inför de större möjligheterna som finns genom våra värdekedjor.

* Reckitt Benckiser är ett ledande globalt företag inom hälsa, hygien och hushållsprodukter.