Veolia förvärvar Corvaras affärsområde Industriservice

 

Veolia Sweden är överens med Corvara om att förvärva affärsområdet Corvara Industriservice som består av tjänster inom industrirengöring, till exempel pannrengöring, kemisk rengöring och högtryckspolning. Veolia kommer att överta verksamheten under sommarhalvåret 2017.

- Corvaras verksamhet inom industrirengöring innebär ett tillskott av kompetens som efterfrågas i anslutning till de uppdrag vi redan har, men som vi fram tills nu har saknat i vår nordiska verksamhet. Industrirengöring är sedan länge en viktig del av Veoliakoncernens tjänsteutbud i andra delar av världen, varför vi dessutom har möjlighet att utveckla tjänsteområdet ytterligare. Det stärker vår marknadsposition och bidrar kraftigt till den tillväxt vi har som mål för verksamheten som riktar sig mot industrin och energi- och vattenanläggningar, säger Mikael Jansson, koncernchef Veolia Norden. 

Veolia övertar kundavtal, medarbetare, lokaler och maskiner som tillhör affärsområdet Industriservice, och som utgår från 15 olika orter över hela Sverige – se corvara.se/tjanstekategori/industriservice/
Affärsområdena Riv- och Skadeservice kommer fortsatt att vara kvar i Corvara.
 
- Corvara har gjort en strategisk genomlysning av verksamheten och kommit fram till att ett renodlat fokus på Riv- och skadeservice är bästa vägen framåt för oss. Samtidigt ser vi att affärsområdet industriservice kan utvecklas på ett bättre sätt i Veolias regi, dels eftersom det passar bra in i Veolias verksamhet, dels för att Veolia har möjlighet att utveckla tjänsteområdet. Vi har båda starkt kundfokus, och affären innebär att Veolias befintliga kunder får tillgång till Corvaras expertis inom Industrirengöring. Samtidigt som Corvaras kunder ges möjligheten att dra nytta av Veolias kompetens inom energi, vattenbehandling och förädling av restprodukter, säger Fredrik Eliasson, koncernchef Corvara.
 
Vid frågor kontakta:
Per Andersson, Mediakontakt Veolia, 072-740 55 02, [email protected]                                                                       
Fredrik Eliasson, Koncernchef Corvara, 0706-785 648, [email protected]