Med vattenbilning kan man ta bort gammal betong | Veolia Sverige

Vattenbilning

Traditionell bilning av betong kan skada både armering och frisk betong som inte ska tas bort. Därför erbjuder vi vattenbilning – en skonsam och miljösmart metod, som har högre kapacitet än andra tillvägagångssätt.

 

Effektiv metod
Skonsamt
Säkerheten först

Vi använder vatten under högt tryck för att ta bort gammal betong från olika typer av konstruktioner. Det är en effektiv och miljövänlig metod med hög precision, vilket gör att bara den dåliga betongen avlägsnas. Att gjuta ny betong blir också enklare, eftersom det går att göra det utan ytterligare rengöring.

Vi specialanpassar bilningen helt efter era önskemål, samt använder olika typer av robotar och riggar som vi kalibrerar för att
passa perfekt för era behov. 

Vill du veta mer om vattenbilning? Kontakta Christer Hedberg i norra Sverige på 070 315 14 48 på eller skicka e-post till [email protected].

Du kan också kontakta Magnus Lundh i södra Sverige på 070 814 00 61 eller skicka e-post till [email protected]

Hur gör vi vattenbilning?

Effektiv metod

I dialog med er kommer vi fram till hur vi bäst anpassar bilningen till era behov, för att optimera utbytet av betongen. Med hjälp av datastyrning kan vi definiera exakt vilka ytor som våra robotar ska bearbeta. Våra bilar har dessutom ett rörelsemönster med hög precision och stora manövreringsmöjligheter, vilket gör att vi kommer åt på svåråtkomliga ställen. 

Skonsamt 

När vi utför vattenbilning ser vi till att vidta alla åtgärder som behövs för att armeringen ska bevaras på bästa sätt. Dessutom sparar vi den friska betongen som inte behöver tas bort, vilket underlättas av att vi kan förkalibrera djupet på bilningen. Och det sparar både tid och pengar för er. Dessutom är vattenbilning mer miljövänligt än andra bilningsmetoder. 

Säkerheten först

Vi på Veolia jobbar under tuffa säkerhetskrav som garanterar att vattenbilningen utförs på ett korrekt och effektivt sätt. Veolia är ett certifierat företag med lång erfarenhet – och självklart uppfyller vi alla miljökrav. 

Våra rutiner, processer och verksamhetssystem är mycket genomarbetade och har särskilda detaljerade säkerhetsrutiner kring utrustning, arbetsrutiner och operatörskvalifikationer. 

Kontakt

Christer Hedberg | Regionschef
Industrisanering Norr

+46 (0)70 315 14 48

e-post: [email protected]

 

Magnus Lundh | Regionschef
Industrisanering Syd

+46 (0)70 814 00 61

e-post: [email protected]